AZ EGÉSZSÉGES
BÉLMŰKÖDÉSÉRT!
Hármas összetétel:
5-féle probiotikus törzs, prebiotikum, egyiptomi útifű maghéj

Kedves Vásárlóink!

A Lepicol Plus termék forgalmazását megszüntettük.

Kérjük keresse fel a Protexin.hu oldalt, ahol további probiotikus termékekkel állunk rendelkezésére.

Megnézem

Bél-betegségek megelőzése

A Lepicol Plus a Bélproblémák mellett, egyéb Bél-betegségek megelőzésére is jól alkalmazható

A krónikus székrekedés számos ember életének mindennapjait megkeseríti. A beszáradt székletrögök miatt gyakoribbak a divertikulumok talaján kialakuló gyulladásos epizódok. A kínzó hasi fájdalom, a puffadás mellett fellépő fissurák, aranyeres panaszok is igen kellemetlen érzést válthatnak ki.

Mindezen tünetek megoldására hasznos segítséget jelent a széklet rendezése, lazábbá, viszkózusabbá tétele természetes eszközökkel, hozzászokás veszélye nélkül.

Ennek elősegítésében a fokozott folyadék és rostbevitel mellett lényeges szerepet töltenek be a pro-és prebiotikumok.

Bél betegségek megelőzése

A Lepicol Plus egy olyan probiotikus készítmény, amelyben rostartalmú természetes összetevők is megtalálhatók:

  • probiotikumként 5 féle élő baktérium törzset, (L.plantarum, L.rhamnosus, L.acidophilus, B.bifidum és L.bulgaricus)
  • prebiotikumként a bélbaktériumok szaporodását elősegítő hatású inulint,
  • hozzáadott élelmi rostként pedig az útifűmaghéj őrleményét (Plantago ovata forsk) tartalmazza.

A készítmény optimális működéséhez kellő folyadékbevitel szükséges!

Az élelmi rostok szerepe az utóbbi évek kutatásai alapján felértékelődött.

A prebiotikumként működő inulin a jótékony hatású baktériumok táplálásával növeli azok arányát a bélben, javul a bélműködés, ezáltal kedvezően változnak a székrekedéshez kapcsolódó életminőség-mutatók is.

Bél betegségek megelőzése

Az útifűmaghéj salakanyag növelő hatása az inulinhoz hasonlóan nemcsak a székrekedés megoldásában előnyös, hanem a teltségérzet növelésével szabályozza az étvágyat, elnyomja az olyan hormonokat, mint a glükagonszerű peptid1(GLP-1), ezzel elősegítve a túlsúly csökkentését, a probiotikus baktérium-törzsek kolonizálásával pedig kedvező hatást fejt ki szervezetünk szénhidrát- és lipid-háztartásának javításában is

A magas rosttartalom probiotikumokkal kiegészítve számos gyulladásos és anyagcsere folyamatban képes befolyásolni a szervezet működését.
Csökkenti a metabolikus szindróma valamennyi tünetét, a szív-érrendszeri betegségek és a 2. típusú cukorbetegség kockázatát. Az inulinhoz hasonlóan javítja a glükózszintet és az inzulinválaszt, a vérnyomást, valamint a lipid profilt, ezáltal csökkentve az anyagcserét érintő kockázati tényezőket.

Az alkoholmentes zsírmáj (NAFLD) is a metabolikus szindróma részjelensége. Fokozott bélpermeabilitással és a vékonybél bakteriális túlnövekedésével (SIBO) jár. Igy a bélflóra kóros összetétele szerepet játszik a zsírmáj kialakulásában, és progressziójában is

A jótékony flóra befolyásolja a máj lipid anyagcseréjét és gyulladásgátló hatást fejt ki szervezetünk működésének számos területén.
A probiotikus kezelések csökkenthetik a kóros májenzimeket, az összkoleszterint, a TNF-α-t, gátolják a NAFLD-fibrózis-cirrózis átalakulásának ütemét.

A fájdalomérzéssel (fibromyalgia) kapcsolatos vizsgálatok kimutatták, hogy a megnövekedett bakteriális endotoxin szint és a gyulladásos citokinek mennyisége növeli a fájdalom iránti érzékenységet.

A probiotikumok gátolják a káros baktériumok szaporodását, csökkentik a SIBO-t, helyreállítják a gasztrointesztinális gátfunkciókat és modulálják az immunrendszert, amelyek mind hozzájárulnak a metabolikus szindróma és a NAFLD javulásához.

Összefoglalva a probiotikumok

  • csökkentik a szérum koleszterin-szintet
  • javítják a glukóz anyagcserét, az inzulin rezisztenciát
  • megakadályozzák az endotoxémia létrejöttét
  • ha a toxikus anyagcseretermékek rövidebb ideig tartózkodnak a bélben, csökkenhet a daganatok kialakulásának rizikója
  • csökkentik a gyulladást, a zsírmáj, a hipertónia és a kardiovaszkuláris szövődmények kialakulásának kockázatát
  • jól alkalmazhatók a metabolikus szindróma megelőzésében és kiegészítő kezelésében

Irodalom

Gut, 2017. vol. 66, no 11., 1968–1974
Obes Rev. 2012; 13 (11): 1034-47
Nutrients 2019, 11, 2837
J Gastroenterol Word. 2013; 19 (40): 6911-8
Nutrients 2018 , 10 (3), 275